锦州银行

辅导咨询

热点推荐

您现在的位置:首页 > 银行 > 阅读资料 >

2019辽宁银行招聘考试:阅读理解(三)

2019-08-20 18:04:55| 来源:中公教育

2019辽宁银行招聘考试频道实时为考生提供最新最全的备考资料,助力考生高效 备考。

Figures published yesterday in a report on the national housing market show that consumers purchased more new homes in September than in any month yet this year. The increase of 14.1% over last month directly contradicts the predictions of market analysts.

“ It was a real shock to most of us,” admitted Lashawnda Cassano, chief economist with the firm Capital Resources, LLTG. “ New-home sales were down so much in August and July that we simply expected the trend to continue. But this changes everything.’’

The report states that 71,000 homes were sold in the month of September. That is well above the figure of 62,000 sold in August and July’s one of 64,000. Previous months had seen the number holding steady at around 68,000. These new numbers are sure to encourage investors, who have been hesitant to put their trust in the country’s economy since last spring’s downturn. All three national stock markets jumped up at least ten points on the news.

The report is also likely to boost construction of new homes, as builders interpret it as a rise in consumer demand. However, if they react too enthusiastically, they risk flooding the market with new houses. Which could have the effect of pushing down prices and cutting into the profits of the real estate industry.

1. What does this article mainly discuss?

A. An investment firm’s sales figures.

B. A recession’s stock market activity.

C. Yesterday’s stock market activity.

D. An economic report’s unexpected findings

2. The word “ holding” in paragraph 3, line 2 is closest in meaning to _____.

A. supporting B. remaining C. acquiring D. owning

3. About how many new homes were sold in June of this year?

A. 62,000 B. 64,000 C. 68,000 D. 71,000

4. What warning does the article give?

A. Too much construction could have negative effects.

B. The contents of the report could be inaccurate.

C. Investors could pull out of the real estate industry.

1.【答案】D。解析:主旨题。根据第一段和第二段可知,本文主要讨论九月份的房产销售数据大增。

2.【答案】B。解析:猜词题。原句意为“前几个月的销售数据基本保持在68000这个水平”,可知holding的意思是保持,维持的意思,只有remain和它的意思接近,故答案为B。

3.【答案】C。解析:细节题。根据第三段说了第九、八、七月份的数据,紧接着指出前边的几个月份的数据维持在68,000,那六月份的数据也应该是68,000。

4.【答案】A。解析:推断题。根据最后一段However, if they react too enthusiastically, they risk flooding the market with new houses, which could have the effect of pushing down prices and cutting into the profits of the real estate industry如果他们反应太热情,他们就会冒险涌入新房市场,这将导致价格下跌和房地产行业利润下降。

 注:本站稿件未经许可不得转载,转载请保留出处及源文件地址。
(责任编辑:xiao5)

免责声明:本站所提供真题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除

微信公众号
微信公众号
微博二维码
微博二维码
咨询电话(8:30-21:00)

0416-3883233

在线客服 点击咨询

投诉建议:400 6300 999